Міноборони запобігло постачанню 264 тонн неякісних продуктів харчування для ЗСУ

Представники Центрального управління контролю якості Міністерства оборони України в лютому 2024 року перевірили продовольство на складах компаній-постачальників до відвантаження в підрозділи і запобігли постачанню 264,09 тонни неякісних продуктів до військових частин, повідомила пресслужба міністерства. Про це повідомляє Міноборони.  

"Ми системно проводимо перевірки на складах компаній до постачання в підрозділи. Якщо інспектори фіксують зіпсовані продукти, постачальник має замінити партію. Деякі недобросовісні компанії завдають збитків державі", - заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

За його інформацією, на рівні оперативно-стратегічних угруповань військ у лютому в Збройні Сили України (ЗСУ) було недопоставлено продукції на суму - 36,479 млн грн. Поставки зривають компанії, які систематично не виконують своїх обов'язків.

Половенко пообіцяв, що Міноборони буде відкрито інформувати суспільство з усіх питань постачання харчового забезпечення. "У будь-якому разі наші військові не повинні відчувати жодних проблем із якістю їжі", - додав він.

У Міноборони нагадали, що за умовами договору постачальник протягом 24 годин має замінити зіпсовану продукцію на якісну. Підприємства, які зривають умови договору, очікують штрафні санкції.

Як повідомлялося, посадовці на Вінниччині під час проведення закупівель для військових завдали мільйонних збитків бюджету

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті