Посадовці на Вінниччині під час проведення закупівель для військових завдали мільйонних збитків бюджету

Керівник одного з відділів Міністерства оборони, зловживаючи службовим становищем, разом з двома підлеглими уклали прямий неконкурентний договір з товариством по закупівлі армійських ліжок за завищеними цінами. Про це 26 лютого повідомила пресслужба Нацполіції.

Сума збитку, яку зловмисники завдали своїми діями державному бюджету, становить майже 4,3 млн грн.

За інформацією слідчого управління, 39-річний начальник одного з відділів Міноборони спільно з 68-річним підлеглим та 44-річною підлеглою, всупереч встановленому законом порядку закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових.

"Під час обшуків у службових приміщеннях правоохоронці вилучили мільйон гривень, документацію, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку мобільні телефони", - йдеться у повідомленні.

Усім учасникам організованої злочинної групи слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На час досудового розслідування 39-річному підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою, з можливістю внесення застави розміром 4 000 000 гривень. Його спільникам суд обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті