Міноборони провело випробовування нових українських FPV-дронів

Міністерство оборони провело випробування нових українських FPV-дронів, які виробили приватні кампанії. Про це повідомило Міноборони у Facebook.

Як повідомляється, на випробуваннях тестували дрони від шістьох виробників. Здебільшого - FPV-дрони, спроєктовані та виготовлені приватними компаніями.

У відомстві зазначили, що метою випробовувань стала перевірка роботи безпілотників під впливом випромінювання комплексу РЕБ. Окремо також тестували стійкість БпЛА до придушення сигналу відеозв’язку та каналу керування безпілотником.

Крім того, один з виробників продемонстрував свою серійну розробку дрона-камікадзе. Цей зразок показав стійкість каналів відео-звʼязку та управління дроном у протистоянні з комплексом РЕБ.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що військовим передали перші 3 000 FPV-дронів від операції "Єдність".

Як повідомлялося, розвідники "Азову" показали, як відпрацювали FPV-дронами по комплексу спостереження росіян. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті