Міноборони: На Бахмутському напрямку наступальна активність ворога зупинена, він перейшов до оборони. Околиці міста під контролем ЗСУ

На Бахмутському напрямку російські окупанти перейшли до оборони, їхня наступальна активність зупинена. Про це повідомили заступниця міністра оборони України Ганна Маляр та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у своїх Телеграм-каналах 1 червня.

"По суті, наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена. Так здається по новинах, що там затишшя. Але це не можна називати затишшям, – зазначила Маляр. – Ворог збільшив кількість артилерійських обстрілів, тобто він змінює інструменти. Кількість обстрілів сьогодні співмірна з часами найважчих боїв за Бахмут".

Вона уточнила, що під контролем Сил оборони залишаються околиці міста Бахмут у південно-західній частині і вхід у саме місто.

"Ворог перейшов до оборони. Спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій ворога при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів", – написав Сирський.

Він також опублікував відео, що демонструє, як аеророзвідка 24-ого окремого штурмового батальйону "Айдар" знищує окупантів в окопах.

"Росіяни зараз займаються перегрупуванням і заміною "вагнерівців" на регулярні війська, проте українські військові всіляко заважають їм це робити", – зазначила Маляр.

Вона уточнила, що просування українських військ на флангах було призупинено декілька днів тому. Але це не означає, що вони стоять, вони виконують інші військові задачі, які ми не можемо оголошувати. Це задачі спрямовані на підвищення боєздатності наших військ.

"Обидві сторони готуються та посилюються до подальших дій. Боротьба за цей напрямок триває", – підкреслила Маляр.

Раніше було опубліковано відео, яке демонструє, що прикордонники під Бахмутом точним мінометним вогнем знищили групу окупантів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті