Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять вступ України до Альянсу

Глави МЗС країн-членів НАТО обговорять перспективи вступу України до Альянсу. Про це 1 червня повідомляє офіційний сайт НАТО з посиланням на генсека Єнса Столтенберга.

За його словами, останніми місяцями члени НАТО і партнери надали Україні безпрецедентний рівень підтримки і підтримали її прагнення приєднатися до альянсу.

"Ми також обговоримо прагнення України до членства, і всі члени альянсу погоджуються, що двері НАТО відкриті для нових членів. Усі члени альянсу також погоджуються, що Україна стане членом альянсу", - додав генсек.

При цьому Столтенберг підкреслив, що "Москва не має права вето проти розширення НАТО". Водночас, за словами генсека, пріоритетом залишається допомога Україні та її перемозі у війні.

"Треба зробити так, щоб Україна перемогла в цій війні. І коли війна закінчиться, ми повинні забезпечити, щоб історія не повторилася, щоб ця модель російської агресії проти України справді припинилася, а отже, ми повинні мати рамки для забезпечення гарантій безпеки України після закінчення війни", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сенат Чехії підтримав прискорення вступу України до НАТО.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті