Міністр оборони Польщі: ЗСУ замовили партію польських карабінів Grot

Збройні Сили України замовили партію польських карабінів Grot. Про це очільник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак повідомив в ефірі "Польського радіо".

За словами міністра, замовлення уже надійшло на завод Łucznik у Радомі.

Скільки одиниць гвинтівок замовили українці, міністр не уточнив, однак наголосив, що замовлення "не дрібне".

«Це хороша новина також і для польської оборонної промисловості. Українці вирішили замовити у Радомі чергову партію Гротів», - зазначив Блащак.

У повідомленні акцентується, що Збройні Сили України вже використовують польську зброю у бойових діях. Карабіни "Грот" фігурують у звітах з фронту, а українські солдати позитивно про них відгукуються.

Нещодавно також укладено новий контракт на закупівлю та поставку карабінів Grot для польської армії. Згідно із цим контрактом, за три роки для Війська польського мають виготовити майже 90 тисяч одиниць гвинтівок,- йдеться у повідомленні.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті