Міністр оборони Данії розповів, коли Україна зможе забрати перші F-16

На початку 2024 року Данія зможе передати Україні перші F-16. Про це повідомив журналістам міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен у штаб-квартирі НАТО перед початком засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" у Брюсселі 11 жовтня, пише видання BT.

"Ми очікуємо, що у березні чи квітні ми зможемо передати Україні першу партію бойових літаків. Але ми також маємо виконати велику роботу, щоб українці могли їх експлуатувати", - сказав Поульсен.

Він також заявив, що для навчання українських пілотів буде потрібен певний час.

"Ми маємо зробити велику роботу, щоб українці могли їх експлуатувати", - сказав Поульсен.

Раніше повідомлялось, що Данія закликала збільшити коаліцію для поставок винищувачів F-16 в Україну.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті