Мін'юст США звинуватив російських військових у тортурах американця на окупованій території України

Міністерство юстиції США звинуватило у військових злочинах чотирьох російських військових, які, за даними Вашингтона, причетні до тортур американського громадянина в Україні. Про це з посиланням на Washington Post пише ВВС/Російська служба.

У обвинувальному висновку, оприлюдненому у федеральному суді штату Вірджинія, йдеться про тортури, жорстоке поводження та незаконне ув'язнення.

За даними Мін'юсту, четверо російських солдатів викрали американця з дому в селі Милове Херсонської області, били та катували його протягом 10 днів у квітні 2022 року.

Серед обвинувачених - офіцери Сурен Мкртчян та Дмитро Будник, а також двоє військовослужбовців, вказаних лише за іменами - Валерій та Назар.

«Світ став свідком жахів жорстокого вторгнення Росії до України, – заявив прокурор Меррік Гарланд. — Саме тому Міністерство юстиції вперше в історії США висунуло звинувачення відповідно до закону про військові злочини проти чотирьох пов'язаних із Росією військовослужбовців за жахливі злочини проти американського громадянина».

Звинувачення, про яке було оголошено в середу, стало результатом угоди між владою США та України та першим випадком застосування американського закону, спрямованого на переслідування тих, хто скоює військові злочини проти американських громадян за кордоном.

"Це також важливий крок у притягненні Росії до відповідальності за скоєні в Україні злочини", - додав Гарланд.

Росія не коментувала ці заяви.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті