Мін'юст США звинуватив російських військових у тортурах американця на окупованій території України

Міністерство юстиції США звинуватило у військових злочинах чотирьох російських військових, які, за даними Вашингтона, причетні до тортур американського громадянина в Україні. Про це з посиланням на Washington Post пише ВВС/Російська служба.

У обвинувальному висновку, оприлюдненому у федеральному суді штату Вірджинія, йдеться про тортури, жорстоке поводження та незаконне ув'язнення.

За даними Мін'юсту, четверо російських солдатів викрали американця з дому в селі Милове Херсонської області, били та катували його протягом 10 днів у квітні 2022 року.

Серед обвинувачених - офіцери Сурен Мкртчян та Дмитро Будник, а також двоє військовослужбовців, вказаних лише за іменами - Валерій та Назар.

«Світ став свідком жахів жорстокого вторгнення Росії до України, – заявив прокурор Меррік Гарланд. — Саме тому Міністерство юстиції вперше в історії США висунуло звинувачення відповідно до закону про військові злочини проти чотирьох пов'язаних із Росією військовослужбовців за жахливі злочини проти американського громадянина».

Звинувачення, про яке було оголошено в середу, стало результатом угоди між владою США та України та першим випадком застосування американського закону, спрямованого на переслідування тих, хто скоює військові злочини проти американських громадян за кордоном.

"Це також важливий крок у притягненні Росії до відповідальності за скоєні в Україні злочини", - додав Гарланд.

Росія не коментувала ці заяви.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті