Microsoft виплатить понад 3 млн доларів за порушення санкцій проти РФ

Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США спільно з Управлінням із контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США зобов'язали компанію Microsoft виплатити штрафи на загальну суму 3,3 млн доларів. Про це повідомляє "Голос Америки".

Як причину вказано «імовірні та очевидні порушення законів США про експортний контроль та санкції» компанією Microsoft.

Значна частина штрафу у розмірі 2 980 265 доларів пов'язана з 1339 «очевидними порушеннями» санкцій у росії, на анексованих територіях України, а також в Ірані, Сирії та на Кубі.

У загальну суму увійшов і адміністративний штраф Бюро промисловості та безпеки США, пов'язаний із сімома порушеннями санкційного законодавства та діяльністю російського дочірнього підприємства технологічної компанії Microsoft Rus LLC. Порушення було зафіксовано у період з 28 грудня 2016 року до 22 грудня 2017 року.

Зазначаються два російські підприємства, яким компанія Microsoft протиправно надала доступ до ПЗ: «Головдержекспертиза Росії», залучена до багатьох будівельних проектів, зокрема у будівництво Керченського мосту, а також «Об'єднана суднобудівна корпорація», що займається розробкою та будівництвом бойових кораблів ВМФ росії.

Як повідомлялося, для росіян готується "багато неприємностей" у новому пакеті санкцій.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті