Метою окупантів є якнайшвидше захоплення Авдіївки та втрачених минулого літа територій - Тарнавський

Головною метою окупантів є якнайшвидше захоплення Авдіївки, Новомихайлівки та втрачених ними минулого літа території, у штурмах дедалі частіше беруть участь ворожі бронегрупи. Про це повідомив у Телеграм командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський 11 лютого.

"Напруженою, але контрольованою залишається обстановка в операційній зоні ОСУВ "Таврія". Ми бачимо мету противника - за будь-яку ціну і якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені ним минулого літа території", - зазначив він.

За словами Тарнавського, до штурмових піхотних груп ворог дедалі частіше долучає бронегрупи, але українські воїни стійко тримають оборону.

"Російського агресора активно нищать і беруть у полон зокрема й наші свіжі сили, що вступили в бій", - додав командувач.

Загальні втрати окупантів в операційній зоні ОСУВ "Таврія" минулої доби становили 458 осіб та 25 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА. Серед знищеної або пошкодженої техніки - 9 танків, 11 бойових бронемашин, 2 артилерійські системи, 2 автомобілі та 1 одиниця спеціальної техніки. Також злетів у повітря 1 склад боєприпасів. Знищено ще 1 важливий об’єкт росіян. Нейтралізовано або знищено 139 БпЛА різних типів. Ворог учора завдав 25 авіаційних та 2 ракетних удари, вчинив 57 штурмових дій та 663 артобстріли.

Нагадаємо, американські аналітики повідомляють, шо російські війська просунулися у південній Авдіївці та продовжили наступ у північній частині міста.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті