Російські загарбники просуваються та продовжують наступ біля Авдіївки - ISW

Американські аналітики повідомляють, шо російські війська просунулися у південній Авдіївці та продовжили наступ у північній частині міста. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 9 лютого, показують, що російські війська нещодавно просунулися вулицями Чернишевського, Спортивною та Соборною на півдні Авдіївки.

Російське джерело стверджувало, що російські сили наступали з району ресторану "Царська охота" на південному сході Авдіївки. А російські мілблогери також стверджували, що їхні війська просунулися в північній частині Авдіївки вздовж вулиць Сапронова та Лесі Українки та в напрямку вулиці Грушевського, а також у північно-східній частині Авдіївки біля кар’єру, але ISW не знайшло візуального підтвердження цих тверджень. Вони заявляють, що займають позиції приблизно за 700 метрів від передбачуваної основної наземної лінії зв’язку України (GLOC) в Авдіївці вздовж вулиці Грушевського, що значною мірою узгоджується з оцінкою ISW щодо просування росії в цьому районі.

В ISW, посилаючись на українські та російські джерела, інформують, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки поблизу Кераміка, Новобахмутівки, Степового та Очеретиного; біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки; на південний захід від Авдіївки біля Сіверного, Тоненького, Первомайського та Невельського.

Нагадаємо, Зеленський озвучив очікування від Сирського на посаді головнокомандувача ЗСУ, зазначивши, що Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони.

Як повідомлялося, в Авдіївці бойові зіткнення відбуваються в межах міської забудови. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті