Мешканців окупованого селища Біле на Луганщині евакуюють через підтоплення. Окупанти тим часом проводять "наради"

Окуповане з 2014 року селище Біле на Луганщині затопило, частину жителів евакуювали. Про це повідомив окупаційний "голова Лутугинського муніципального округу" Євген Бондар у Телеграм 15 лютого та місцеві Телеграм-канали 16 лютого.

"Непроста ситуація зараз складається в селищі Біле Лутугинського муніципального округу. Сьогодні провели чергову нараду робочої групи з питань підтоплення селища, під час якої з першим заступником голови уряду ЛНР Юрієм Говтвіним, керівниками профільних відомств, представником міністерства природних ресурсів та екології ЛНР, а також представниками Алчевського металургійного комбінату обговорили подальші шляхи вирішення ситуації", - написав Бондар. 

За його словами, на вулиці Леніна за допомогою техніки "вдалося створити штучні насипи". 

Судячи з фото, розміщених у місцевих Телеграм-каналах, насипи не допомогли.

Про причини підтоплення Бондар не повідомив.

Раніше повідомлялося, що населені пункти Сєвєродонецького району Луганської області підтоплює через опади та знищення лісів.

Раніше також повідомлялося, що окуповані селища Сиротине та Борівське Сєвєродонецької громади потерпають від підтоплення.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті