Мерія Варшави забрала у РФ незаконно захоплену будівлю школи при посольстві

Мерія Варшави проводить виконавче провадження щодо будівлі середньої школи при посольстві росії у Варшаві, яку суд постановив повернути у власність міста. Про це повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, повідомляє ЛІГА 29 квітня.

Як повідомляється, у суботу вранці перед будівлею на вул. Келецькій, 45, у Варшаві, де розташована середня школа, з’явилися поліцейські. Місто почало повертати "незаконно захоплену" росіянами будівлю. Ясіна зазначив, що мерія діє на підставі рішення суду.

Ясіна підкреслив, що нерухомість на вулиці Келецькій не має дипломатичного статусу.

"Це просто повернення майна Держказначейства, яке не має жодного відношення до Віденської конвенції", – сказав він.

На початку березня 2022 року МЗС Польщі повідомило, що звернулося до компетентних органів державного управління з рекомендацією відкрити виконавче провадження щодо двох об’єктів нерухомості, які не використовуються в дипломатичних і консульських цілях та незаконно перебувають у власності Російської Федерації.

Польські суди зобов’язали РФ передати будівлі законному власнику – Держказначейству Польщі.

У МЗС РФ заявили, що Москва розцінює вторгнення польської влади на територію школи як "ворожі дії та кричуще порушення Віденської конвенції, а також зазіхання на російську дипнерухомість". Там пообіцяли "жорстко" відреагувати.

Нагадаємо, Польща конфіскувала кошти з рахунків посольства РФ у Варшаві. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті