Мер Мелітополя нагадав колаборантам, скільки років в'язниці "світить" за "референдум"

З метою підготовки до псевдореферендуму у місті Мелітополі Запорізької області фейкові органи російської "влади" видали наказ про створення "виборчих комісій". Про це повідомив мелітопольський мер Іван Федоров у Telegram 23 липня.

За його словами, окупанти "запрошують" мелітопольців, яким "не байдуже майбутнє Запорізької області, допомогти в організації голосування".

Однак Іван Федоров заявив, що ці "органи" фіктивні, а кримінальна відповідальність за допомогу окупантам цілком реальна.

"Органи рашистів фейкові. Їхні дії юридично нікчемні. Однак кримінальна відповідальність за "допомогу" окупантам цілком реальна!", - наголосив він.

Людям, які "допомагатимуть" із псвевдореферендумом про відокремлення від України, зазначив Федоров, загрожує позбавлення волі від 10 до 12 років, з можливою конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, під Мелітополем окупанти пояснили виплату "пенсії" фальшивками, тим, що справжні рублі "украв український мер".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті