Мер Львова розповів, чи зможе аеропорт у місті запрацювати вже у 2024 році

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у 2024 році треба відновлювати авіасполучення у місті за прикладом Ізраїлю. Про це він розповів у коментарі для Lb.ua.

"Буквально три-чотири місяці тому були цікаві зустрічі з колегами, які відповідають за безпеку в Ізраїлі. Вони спеціально приїжджали, щоб промоніторити ситуацію з огляду на можливість відкрити аеропорти «Львів» і «Бориспіль». Проаналізувавши ситуацію, вони однозначно сказали, що авіасполучення треба відкривати негайно. Бо ми втрачаємо дуже багато можливостей. І якщо ми не відновимо авіасполучення у 2024 році, узагалі втратимо його", - вважає Садовий.

За його словами, колеги з Ізраїлю посилаються на власний приклад.

"Коли свого часу ухвалили політичне рішення про аеропорт «Бен Гуріон» і військові виконали його. До речі, в Ізраїлі подібна ситуація до Львова. Позаяк Тель-Авів має 30 кілометрів до безпечної зони — до моря. Так само Львів має 30 кілометрів до безпечної зони — кордону з ЄС. Час підльоту складає лише три-чотири хвилини", - каже мер.

Він вважає, що сьогодні цілком реально й можливо забезпечити максимальну безпеку польотів.

"Як? Військові знають, що треба робити. До прикладу, Ізраїль мав подібну практику. Вони готові поділитися досвідом. Звичайно, я дуже хотів би, щоб також відкрили аеропорт «Бориспіль». Але враховуючи близькість до кордону з Росією та Білоруссю, це, напевно, буде складніше. Однак починати потрібно. Чому це важливо з економічного погляду? Тому що якісна система протиракетної оборони забезпечить достатньо широку зону безпеки. Мова йде вже про десятки-десятки кілометрів, що дозволить активно розвивати відповідні виробництва й дати людям, які готові вкладати кошти, більш стабільні гарантії", - розповів Садовий.

"Звичайно, не буває гарантій на 1000%. Але ми повинні жити. Сьогодні важко передбачити, коли закінчиться війна. Тому треба впроваджувати все, що можливо. Аби інвестор почувався в безпеці, люди могли літати в Україну.  Відповідні звернення я скерував керівництву держави. Вірю, що у 2024 році матимемо авіасполучення зі світом", - підсумував Андрій Садовий.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті