Медведєв відреагував на підписання договору між Великою Британією та Україною, назвавши британців "одвічними ворогами" росії 

Заступник голови ради безпеки РФ, експрезидент Росії Дмитро Медведєв прокоментував підписання договору про безпеку, який сьогодні, 12 січня, підписали прем'єр Великої Британії Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський у Києві.

При цьому Медведєв цинічно нагадав про обстріли Бєлгорода, але про масовані атаки Росії по мирній території областей України, під час яких загинули і постраждали тисячі мирних українців, він не сказав жодного слова.

"Британський прем'єр Ріші Сунак приїхав до Києва для підписання "історичної угоди у сфері безпеки". Як би поставилася західна громадськість до того, що британська делегація потрапила в центрі Києва під обстріл касетними боєприпасами, як це сталося з мирними жителями нашого Бєлгорода? І ще: сподіваюся, наші одвічні вороги нахабні британці розуміють, що розміщення їхнього офіційного військового контингенту в Україні означатиме оголошення війни нашій країні", - написав заступник глави ради безпеки РФ.

Як повідомлялося, премʼєр Великої Британії Сунак оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у розмірі 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Також президент України Володимир Зеленський та прем’єр Британії Ріші Сунак підписали двосторонню безпекову угоду, яка діятиме до вступу України в НАТО.

Раніше повідомлялось, що британський премʼєр Сунак сьогодні відвідає Київ й оголосить про новий пакет військової допомоги Україні. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна передасть Україні найбільшу в історії партію дронів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті