Машинобудівні підприємства з Краматорська евакуювалися до ЄС і продовжують свою роботу

Частина машинобудівних підприємств із Краматорська евакуювалися на захід України та в країни Євросоюзу. Про це 17 червня в інтерв'ю "Укрінформу" заявив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Якщо говорити про великі машинобудівні підприємства в Краматорську, то їх зупинено, частина їх успішно релокована, зокрема і в країни Євросоюзу", - повідомив він.

Кириленко не став називати конкретні підприємства, але зазначив - усі ці підприємства "дещо змінили профіль своєї роботи". Спочатку вони переїхали на захід нашої країни. Пізніше частина з них вирушила далі - до країн ЄС.

Також очільник ОВА зазначив, що евакуювалася і значна частина малого та середнього бізнесу регіону. Водночас комунальні підприємства продовжують виплачувати зарплати співробітникам у повному обсязі.

"Були і періодично виникають труднощі з комунальним підприємством "Вода Донбасу" - найбільшим із тих, що займаються водопостачанням у регіоні. Це саме через те, що вода постачалася на окуповану територію, тому що, як кажуть, "вода не має кордонів", - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни максимально руйнують Донеччину - тільки житлових будинків пошкодили або знищили понад 95 тисяч.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті