Маріупольський театр показав "Вертеп Донеччини" у Лейпцигу

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) 14 травня  у Лейпцигу в театрі Schaubühne Lindenfels (Шаобюне Ліндельфелс) представив виставу «Вертеп Донеччини» за мотивами п’єси П. Куліша. Про це повідомила Донецька ОВА у Facebook.

"Вертеп Донеччини» присвячується усім захисникам України і є першим вертепом в історії Донецького краю. Його особливість полягає у філігранному поєднанні автентичних колядок й щедрівок Донеччини, яскравих лялькових персонажів, різдвяного вертепу, національного патріотизму та характерного українцям гумору. Не залишилась поза увагою і тема війни, тому п’єса "Іродова морока", написана у 19-му столітті, адаптована до сучасності. Формат постановки «сцена на сцені» надав театральному дійству особливого шарму сімейного свята, а вокально-музичний супровід лише підсилив цю чарівну атмосферу", - йдеться у повідомленні.

На виставі були присутні Ульріх Хьорнінг, заступник мера Лейпцига, представник посольства України в Німеччині Аліса Подоляк.

Перед початком показу вертепу в холі приміщення театру було представлено роботи дитячої студії «Малювання як ART-терапія» та виставку фоторобіт Олександра Пархоменка та Ірини Рибакової «Соледар. Сіль. Війна», присвячену героїчній обороні міста та підприємства «Артемсіль», де до початку активних бойових дій видобували 94% усієї солі, що споживалася в Україні.

Як повідомлялося, 13 травня у Лейпцигу відбулась вистава Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) "Маріупольська драма" .

 

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті