"Маріупольську драму" у виконанні колективу театру з Маріуполя побачили в Німеччині

У Німеччині відбулась вистава Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) "Маріупольська драма" 13 травня. Про це повідомила Донецька ОВА у Facebook.

"Сьогодні, 13 травня 2023 року, колектив Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) в місті Лейпциг в театрі Шаобюне Ліндельфелс презентував виставу "Маріупольська драма" за свідченнями самих учасників вистави, які були в епіцентрі подій російського військового злочину і вижили", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що перед початком показу вистави у холі приміщення театру були представлені роботи дитячої студії "Малювання як ART-терапія" та виставка фоторобіт "Соледар. Сіль. Війна". Перша частина виставки представлена роботами, на яких російська-українська війна зображена очима дітей. Друга частина виставки – світлинами фотографа Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Ірини Рибакової. На фотороботах можна побачити невеличке квітуче місто та історію захисників, які віддають свої життя за те, щоб уся наша країна не перетворилась на Соледар, Мар’їнку, Бахмут, Маріуполь.

Раніше повідомлялось, що на Донеччині стартував "Культурний десант".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті