Макрон закликав Сі Цзіньпіна підтримувати діалог з Україною

Президент Франції Емманюель Макрон і глава Китаю Сі Цзіньпін у телефонній розмові обговорили війну росії проти України і бойові дії на Близькому Сході. Про це повідомляє пресслужба Єлисейського палацу, - пише NV.ua.

У повідомленні йдеться про те, що Макрон «наголосив на незмінній підтримці» України Францією і закликав китайську владу «підтримувати діалог» із Києвом.

«Президент Республіки заявив про незмінну підтримку Францією України, яка протистоїть агресивній війні з боку Росії, а також висловив глибоке занепокоєння у зв’язку з повідомленнями про військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю», — йдеться в повідомленні.

Президент Франції також поінформував Сі про мобілізацію зусиль із надання гуманітарної допомоги цивільному населенню сектору Гази.

За інформацією агентства Reuters, очільник Китаю також заявив, що країна готова сприяти позитивному розвитку відносин між КНР та ЄС, оскільки зв’язки були напруженими через низку питань, починаючи від прагнення ЄС зменшити залежність ланцюга постачання від Китаю і закінчуючи війною РФ проти України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті