Макрон уже не сумнівається: зараз не час для діалогу з росією

Нині не час для діалогу з росією. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, виступаючи 17 лютого на Мюнхенській безпековій конференції, - повідомляє RFI.

«Ми маємо прискорити та посилити підтримку України», - сказав французький президент, наголосивши, що «російська агресія має зазнати поразки».

«Сьогодні гранично зрозуміло — не час для діалогу», — визнав Макрон, який тривалий час зберігав контакти та вів регулярні телефонні переговори з путіним, викликаючи різку критику в Україні та країнах Східної Європи.

Зараз не час для діалогу, тому що ми маємо справу з росією, яка обрала війну, яка обрала ескалацію воєнних дій і яка вирішила, що може піти далі – до воєнних злочинів та атак на громадянську інфраструктуру, – наголосив французький президент, нагадавши, що Захід намагався вести діалог із РФ, але путін обрав війну та ескалацію.

Зазначається, що Макрон закликав країни Заходу активізувати підтримку України в її протистоянні агресії путінської росії, з тим щоб Україна могла створити умови для «переговорів, що заслуговують на довіру» про мир на своїх умовах.

Росія не може і не повинна виграти цю війну, і російська агресія має зазнати поразки, тому що ми не можемо погодитися на те, щоб незаконне застосування сили стало банальністю. Інакше під загрозою опиниться вся європейська безпека та загалом світова стабільність, - підкреслив Макрон.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті