Макрон пообіцяв, що Франція поставить Україні системи ППО та САУ Caesar на початку 2023 року

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв поставити Україні системи протиповітряної оборони та самохідні артилерійські установки Caesar на початку 2023 року. Про це він повідомив в інтерв'ю французькому телебаченню, - пише   Liga.net.

За його словами, останніми днями Франція відправила Україні системи ППО Crotale.

"Ми також працюємо з міністром оборони Себастьяном Лекорню, щоб у першому кварталі 2023 року знову поставити корисну зброю та боєприпаси, аби українці могли захистити себе від бомбардувань", - сказав Макрон.

Він зазначив, що заплановані постачання передбачають нові САУ Caesar, але не повідомив точних цифр.

Нещодавно Макрон заявив про досягнення домовленості про виведення російського важкого озброєння з території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції.

 


3 грудня він сказав, що "хотів би", щоб росія мала власні "гарантії безпеки", коли вона повернеться за стіл переговорів.  Секретар РНБО Олексій Данілов назвав цю ідею "дивною логікою підкилимної дипломатії, час якої минув".

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті