Макрон підтвердив плани поставок Україні додаткових САУ Caesar

Франція планує поставити Україні від 6 до 12 додаткових САУ Caesar, взятих із замовлення для Данії. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, - повідомляє BFMTV.

"Ми працюємо над декількома запитами, з кількома державами-членами Європейського Союзу, зокрема над новими Caesars", — сказав він під час прес-конференції після першого засідання Європейського політичного співтовариства в Празі.

Зазначається, що з початку конфлікту Франція надала 18 гармат "Цезар" калібру 155 мм із дальністю стрільби 40 км, встановлених на вантажівках, протитанкові та зенітні ракети, передову броньовану техніку (VAB), паливо, індивідуальне обладнання та близько п'ятнадцяти 155-мм гармат TRF1 в Україну.

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну з фінансової точки зору, з гуманітарної точки зору та з військової точки зору", - наголосив Макрон.

Як повідомлялося раніше, Україна веде перемовини із французьким урядом щодо передачі самохідних артилерійських установок CAESAR.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті