"Лише перемога України вбереже інші держави й народи від таких страшних руйнувань". Зеленський обговорив з Генсеком НАТО "чотири основні питання"

Під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом 20 квітня обговорювались чотири основні питання. Про це написав Зеленський у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом обговорили чотири основних питання. – зазначив голова держави. – Перше – "Рамштайн", засідання, яке відбудеться завтра, та рішення, яких очікуємо від партнерів. Передусім це стосується збройної підтримки наших активних дій".

Зазначається, що, крім того, Зеленський звернувся до Генерального секретаря НАТО із проханням допомогти нам подолати стриманість партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії, бронетехніки.

"Третє питання – це Вільнюський саміт НАТО, який може стати історичним. Вдячний за запрошення відвідати Саміт, але важливо – щоб і Україна отримала відповідне запрошення", – написав Зеленський.

Четвертою важливою темою для обговорення стали гарантії безпеки для України, для українців на шляху до НАТО.

"Візит Єнса Столтенберга до Києва ми трактуємо як знак, що НАТО готове розпочинати нову главу у відносинах з Україною, – цитує слова Президента України сайт Президента. – Усій Європі та світу потрібне чітке розуміння того, що лише перемога України вбереже інші держави й народи від таких страшних руйнувань, втрат і смертей, які Росія принесла на нашу землю".

Раніше повідомлялось, що Генсек НАТО Столтенберг прибув до Києва.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті