Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, БПЛА і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Лише 3% випущених РФ з початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі, а 97% уражали цивільну інфраструктуру. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО, повідомляє "Інтерфакс-Україна"..

"Загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні з початку року перевищує 9 кілотонн. Лише 3% цих російських ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі, тоді як 97% уражали цивільну інфраструктуру. Управління верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 жертв серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні три місяці, спричинили ракетні атаки й атаки баражуючими боєприпасами", - зазначив Умєров.

На засіданні він надав детальний огляд нагальних потреб протиповітряної оборони України.

"У цьому питанні важлива підтримка партнерів. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становитимуть для держав-членів НАТО, які межують з Україною", - зазначив міністр. 

Як повідомлялося, Київ скликав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО, на якому обговорювалася обстріли росією  української критичної інфраструктури

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті