Лукашенко заявив, що не давав гарантій Пригожину

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що не давав гарантій безпеки ватажку ЧВК "Вагнер" Євгену Пригожину, літак якого розбився у Тверській області РФ. Про це він сказав сьогодні, 25 серпня, - пишуть білоруські ЗМІ.

"Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла", - сказав Лукашенко.

Водночас додав, що питання безпеки Лукашенко і Пригожин обговорювали двічі. Перший раз під час "заколоту" вагнерівців і другий - коли Пригожин приїжджав до Лукашенка разом із "напарником" Дмитром Уткіним.

"Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем ішли на Москву. Я йому кажу: "Женько, ти розумієш, ти погубиш людей і сам загинеш?" У запалі ця людина (тільки з фронту): "Чорт із ним, загину!" Я йому кажу: "Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила." - "Ні, ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину". Ось перша розмова йшла. Другий раз, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: "Хлопці, дивіться"", - розповів Лукашенко.

Як повідомлялося, саме після переговорів із Лукашенком 24 червня Пригожин оголосив про згортання "заколоту".  Згідно з домовленостями, "Вагнер" мав піти до Білорусі, а кримінальну справу про "марш" на Москву буде припинено.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті