Лукашенко запропонував Казахстану вступити в "Союзну державу" й отримати ядерну зброю

Білоруський диктатор Лукашенко запросив Казахстан вступити в "Союзну державу", якщо у керівництва країни є "переживання" з приводу розміщення в Білорусі ядерної зброї росії. Про це він заявив у телеефірі, - повідомляє The Moskow Times.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на форумі в Москві розкритикував економічний союз з hосією (ЄАЕС) через зближення РФ і Білорусі. Блок, за його словами, розвалився на дві частини, де одна сторона - це росія і Білорусь, а друга - всі інші країни. "Я перепрошую, навіть ядерна зброя - одна на двох зараз", - зазначив Токаєв.

У відповідь на це Лукашенко порадив Казахстану і всім іншим державам ЄАЕС вступати в "Союзну державу", щоб була одна "ядерна зброя на всіх".

"Якщо хтось переживає - ну, не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом - то ніхто не буде проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні стосунки, як у нас із Російською Федерацією. А це дуже просто: у союз Білорусь-Росія треба вступати - і все, і буде ядерна зброя на всіх", - заявив Лукашенко.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті