"ЛНРівець" з Брянки потрапив у полон ЗСУ. Йому повідомлено про підозру та "світить" 10 років за ґратами (ФОТО)

Слідчі Служби безпеки допитали полоненого командира відділення так званої "4 ОМБР НМ ЛНР" та повідомили йому про підозру. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 23 листопада.

"Встановлено, що 27-річний уродженець тимчасово окупованої Брянки почав "військову кар’єру" у 2016 році у так званій "державній службі охорони ЛНР", охороняючи "держбанк ЛНР", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що з 2019 року він перебував у лавах окупаційних військ, брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на території Слов’яносербського району Луганської області. Після початку широкомасштабного вторгнення командував підрозділом, який брав участь у боях поблизу Сєвєродонецька і Лисичанська.

Наприкінці серпня при спробі закріпитися в районі селища Білогорівка чоловік потрапив у полон разом із "підлеглими".

"Бойовик надав слідчим СБУ свідчення щодо своєї участі у збройних формуваннях країни-агресора, своїх командирів, отриманих наказів тощо", – пише відомство.

Підкреслюється, що йому повідомлено про підозру у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у незаконних збройних формуванням (ч.2 ст.110 та ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України).

Бойовик перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Раніше повідомлялось, що охоронець ексватажка "ЛНР", якого взяли в полон ЗСУ, проведе у в’язниці 6,5 років.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті