Лаврова і російських дипломатів пустили в США з принизливими умовами - як в часи "холодної війни"

Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова й інших російських дипломатів в останній момент пустили в США на засідання Ради Безпеки ООН з принизливими умовами: заборонили відходити від штаб-квартири ООН далі, ніж на 40 км. Про це пише UNIAN 24 квітня.

"Під час головування Росії у Раді Безпеки ООН міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вирішив відвідати штаб-квартиру в Нью-Йорку особисто, – сказано в повідомленні. – Лаврову дозволили в’їхати до США, але без російських пропагандистів. Візи до Америки Лавров та його делегація отримали останньої миті".

Уточнюється, що відмовити взагалі росіянам у візах не могли, адже це порушувало б статут ООН. Проте з візовим питанням американці демонстративно зволікали до останнього.

"Дозвіл на в’їзд дали лише дипломатам, а пул російських пропагандистів залишився вдома. – підкреслюється в повідомленні. – Міністр Лавров пригрозив за них помститися: "Не забудемо, не пробачимо". 

Зазначається, що стосовно самих російських дипломатів теж повернули принизливе правило, яке в часи "холодної війни" діяло щодо радянських: вони не можуть відходити від штаб-квартири ООН далі, ніж на 40 км.

Раніше повідомлялось, що Лавров заприсягнувся помститися США за невидачу віз для російських ЗМІ на Радбез ООН.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті