Україна має бути частиною НАТО - прем'єр-міністр Латвії

Для досягнення міцного миру Україна має бути частиною Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Латвії Криш'яніса Каріньша, яку приводить Reuters.

"Щоб мати міцний мир, Україна має бути незалежною, вільною та звільненою в рамках альянсу НАТО", - йдеться у заяві.

Про це прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш сказав на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомлялося, сьогодні  Столтенберг заявляв, що Україна не зможе приєднатися до НАТО, поки триває війна.

Раніше президент Володимир Зеленський, заявив, Україна зробила все для того, щоб її заявку до НАТО було схвалено.

Своєю чергою, глава МЗС України Дмитро Кулеба був не менш категоричним, коли заявив, що Україна не бачить і не хоче альтернативи членству в НАТО, тому очікує від саміту у Вільнюсі "графік вступу".

Зокрема, як зазначала віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, йдеться про чіткий алгоритм руху для вступу до Альянсу.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті