Китай засудив "безвідповідальність ядерних загроз" з боку росії

Під час саміту Асоціації країн Східної Азії в Камбоджі прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян наголосив на безвідповідальності загроз застосування ядерної зброї, давши зрозуміти, що Пекін незадоволений ядерною риторикою свого стратегічного партнера росії. Про це заявило агентство Рейтер, посилаючись на високопоставленого американського чиновника, - повідомляє Бі-бі-сі.

За словами високопоставленого представника адміністрації США, китайський прем'єр говорив докладно про політику Китаю щодо України.

"Лі Кецян зробив чіткий акцент на суверенітеті, на безвідповідальності ядерних загроз, необхідності забезпечення того, щоб ядерна зброя не використовувалася так, як натякали деякі", - розповів агентству на умовах анонімності американський чиновник.

Офіційний представник США сказав, що "в Пекіні безперечно був певний дискомфорт з приводу того, що ми бачили в плані безрозсудної риторики та активності з боку Росії", незважаючи на те, що москва формально є партнером Китаю.

"Я думаю, також безперечно, що Китай, ймовірно, одночасно здивований і навіть дещо збентежений ходом російської військової операції", - сказав чиновник.

Зазначається, що у понеділок у рамках Східноазіатського саміту відбудеться зустріч президента США Джо Байдена з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

У повідомленні нагадується, що Захід звинувачував росію у безвідповідальних заявах щодо можливого застосування ядерної зброї з моменту її лютневого вторгнення в Україну. У свою чергу, москва звинуватила Захід у "провокаційній ядерній риториці".

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін наказав армії Китаю бути готовою до війни.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті