Китай не брав участі у зустрічі щодо української "формули миру" в Давосі

Представника Китаю не було серед учасників четвертої зустрічі радників з нацбезпеки щодо української "формули миру" в неділю в Давосі. Про це повідомляє "ЄП".

Як раніше повідомили в ОПУ, серед учасників давоської зустрічі 14 січня - 81 країна та міжнародна організація, однак Китаю серед них не було, попри те, що Пекін отримав запрошення. Відсутність Китаю "ЄП" підтвердили два джерела.

За даними джерела видання, місцем чергової зустрічі щодо "формули миру" навмисне обрали Давос для того, щоб вона відбувалася в місці, де представники Китаю і без того нині перебувають - у Давосі цими днями проходить Всесвітній економічний форум. Однак Пекін відмовився від участі.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі на запитання "ЄП" щодо учасників зустрічі заявив, що країни Заходу та Глобального Півдня беруть активну участь.

"У нас зростає кількість учасників - уже понад 80 країн і міжнародних організацій, у попередній зустрічі на Мальті було 66", - зазначив він, підкресливши, що "дуже багато країн висловлюють свою думку, особливо Глобального Півдня".

Із чотирьох зустрічей за "формулою миру" представник Китаю брав участь в одній - яка відбулася на початку серпня минулого року в Джидді. Тоді глава МЗС Дмитро Кулеба називав участь Китаю "суперпроривом".

На наступній зустрічі, що відбулася восени на Мальті, Китай не був присутній. В ОПУ пояснили це "розбіжністю графіків".

Як повідомлялося, в Давосі відбулась четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Участь взяли представники 81 країни та міжнародна організація

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті