Китай на нових офіційних картах оголосив своєю частину території РФ та Індії

Китайський державний "Картографічний сервіс стандартних карт" представив комплект географічних карт на 2023 рік, на яких уперше частина території росії вказана як частина Китаю. Йдеться про Великий Уссурійський острів на річці Амур, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times з посиланням на РБК.

Згідно з договором між РФ і Китаєм 2008 року, острів був розділений між двома країнами. Нова офіційна карта Китаю зазначає цілий острів як найсхіднішу точку китайської території. У пояснювальній записці підкреслюється, що "карта складена відповідно до національних стандартів оформлення кордонів Китаю та інших країн світу".

Офіційний комплект карт використовуватимуть у різних медіа-матеріалах, включно з новинами, книгами та рекламними матеріалами. Карти також можуть використовуватися як базова довідкова інформація.

Великий Уссурійський острів займає площу від 327 до 350 кв. км, залежно від рівня води в річці. З початку XIX століття між РФ і Китаєм точилася довга боротьба за контроль над ним, але в 1920-1930-ті роки острів був "узятий під охорону" радянськими військами.

Після розпаду Радянського Союзу острів залишився під юрисдикцією росії. Китай виявляв особливий інтерес до цієї території, оскаржуючи її статус із 1964 року. У 2008 році росія передала західну частину Великого Уссурійського острова та інші території Китаю. Експерти тоді вказували на довгострокові інтереси Москви в стабільних відносинах двох країн.

Крім Великого Уссурійського острова Китай на картах зазначив як свою і територію індійського штату Аруначал-Прадеш і прикордонний район Аксайчин. Індійське МЗС уже висловило протест Пекіну, - наголошується в повідомленні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті