Київ збираються повністю евакуювати у разі тотального блекауту – NYT

Влада Києва планує повну евакуацію мешканців у разі тотальної відмови електромережі. Про це 5 листопада повідомляє The New York Times.

"Ми розуміємо, що якщо росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд та міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання", - наводять журналісти слова. голови Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука

Наголошується, що йдеться про евакуацію приблизно трьох мільйонів людей. Також столична влада зазначила, що отримає повідомлення про те, що мережа знаходиться на межі зупинки не менш ніж за 12 годин до блекауту.

При цьому зараз, підкреслив Ткачук, ситуація контрольована і немає жодних причин для того, щоб велика кількість мирних жителів залишала Київ.

Нагадаємо, раніше мер Києва Кличко припустив, що місто може поринути в повний блекаут і залишитися без води, світла та зв'язку.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті