Кремль заборонив провладним ЗМІ повідомляти будь-що про мобілізацію

Російським провладним ЗМІ (а таких у РФ більшість) заборонили поширювати будь-які заяви про мобілізацію, навіть якщо вони виходять із Держдуми чи Ради Федерації. Як повідомляє "Голос Америки", відповідне негласне розпорядження надійшло з адміністрації президента РФ, пише The Moscow Times з посиланням на два джерела в ЗМІ.

«До цього ми могли писати і про поточну мобілізацію, і про можливі сценарії та прогнози. Наразі всі прогнози поставлені на стоп. У вимогі йдеться про те, що не можна цитувати, навіть якщо заяву зробив депутат ГД РФ або сенатор», – заявило джерело видання.

Повідомляється, що рішення про заборону було прийнято після інформації про другу хвилю мобілізації і рішення довести штатну чисельність армії до півтора мільйона військовослужбовців, про що днями оголосив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Як зазначає "Настоящее Время", президент РФ та інші чиновники наполягають, що мобілізація в росії закінчена. Однак офіційно вона продовжує діяти, оскільки указу президента про припинення мобілізаційних заходів немає. Незважаючи на всі запевнення, 20 грудня путін підписав розпорядження про створення групи з координації мобілізації. До неї увійшли члени Ради Федерації, Держдуми та "військкори". Зокрема, відсутність такого указу не дозволяє звільнитися зі служби військовим, трудовий договір яких з міністерством оборони вже минув.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті