Кремль готується мобілізувати кілька сотень тисяч осіб, щоб створити нові військові формування – ГУР

Російська влада заявляє про намір створити цілу низку нових військових формувань – десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Для цього в РФ готується нова мобілізація, повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю OBOZREVATEL, опублікованому 14 серпня.

"За нашими оцінками, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей, – сказав Скібіцький. – Щоб реалізувати цей план з метою втримати те, що росія окупувала, а також продовжувати воєнний тиск на нашу державу, ворогу необхідна не лише мобілізація, але й час на підготовку солдатів та їхнє оснащення".

За словами представника ГУР, масова мобілізація – непопулярне рішення, але путінський режим не має іншого виходу.

"Вони вже давно до цього готуються, – сказав Скібіцький. – Держава-агресорка вже прийняла низку законів і нормативних актів, які посилюють покарання за неявку у військкомат та ухилення від мобілізації. Також на росії збільшили призовний вік, а саму повістку на війну тепер надсилають в електронному форматі".

Раніше повідомлялось, що в ГУР розповіли, до чого може вдатись росія на День Незалежності України.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті