Країни "Великої сімки", Євросоюз та Австралія домовилися про дві стелі цін на нафтопродукти з росії

Країни "Великої сімки", Євросоюз та Австралія домовилися про дві стелі цін на нафтопродукти з росії у відповідь на її вторгнення в Україну. Також вони переглянуть ліміти цін на російську нафту, що експортується морем, - повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Мінфін США.

Згідно з заявою відомства, одну стелю цін встановлять для російських нафтопродуктів, які зазвичай торгуються з надбавкою по відношенню до сирої нафти (дизельне паливо, бензин), інша – для продуктів, які зазвичай торгуються зі знижкою (мазут).

Очікується, що обмеження цін на нафтопродукти почне діяти 5 лютого. З урахуванням змін, які після цього відбудуться на світовому ринку, країни переглянуть ціну на російську танкерну нафту в березні. З грудня 2022 року вона становить 60 доларів за барель.

Стеля цін означає, що країни "Великої сімки", Євросоюз та Австралія зараз надають послуги, пов'язані з російською танкерною нафтою, лише в тому випадку, якщо її закупили за ціною 60 доларів за барель або нижче.

Країни встановлюють стелі цін на російські нафтопродукти та нафту, щоб скоротити доходи росії, які допомагають їй продовжувати війну в Україні, і водночас не допустити припинення постачання та стрибка світових цін на нафту.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті