Країни G7 погрожують заблокувати польоти Iran Air до Європи через співпрацю Тегерану з Москвою - Reuters

Країни "Великої сімки" готові на нові санкції, включаючи заборону на польоти головного іранського авіаперевізника Iran Air до Європи, якщо Іран продовжить передачу росії балістичних ракет малої дальності. Про це заявив високопоставлений американський чиновник 15 березня, пише Reuters.

"Нові санкції проти Ірану, які планують ввести за військову допомогу Росії, можуть включати заборону польотів Iran Air до Європи", - йдеться в повідомленні. 

"Якщо Іран продовжить надавати балістичні ракети або пов'язані з ними технології Росії, ми готові відповісти швидко і скоординовано, в тому числі за допомогою нових і значних заходів проти Ірану", - цитується заява G7.

Зазначається, що ця заява пролунала після того, як Сполучені Штати разом з шістьма своїми союзниками по "Великій сімці" виступили із застереженням, щоб Іран не відправляв ракети до Росії, інакше він зіткнеться з відповідними наслідками.

Раніше повідомлялось, що Іран надав росії велику кількість потужних балістичних ракет класу "земля-земля", поглиблюючи військову співпрацю між двома країнами, що перебувають під санкціями США.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті