Коригувальник ворожого вогню по позиціях ЗСУ на Луганщині проведе за ґратами 12 років

Чоловіка, який коригував ворожий вогонь по позиціях ЗСУ на Луганщині, засуджено до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 11 серпня.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області інформатора російської спецслужби визнано винним у наданні окупаційним військам допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Уточнюється, що уродженець Ялти АР Крим був завербований ФСБ під час відбування покарання у РФ. За тиждень до вторгнення військових країни-агресора в Україну він перетнув держкордон та прибув до міста Лисичанська, де мав виконувати ворожі вказівки.

"Прокурори довели, що у квітні 2022 року російський інформатор збирав та надавав розвідувальні дані про дислокацію та переміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ у Лисичанську", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що він повідомляв своєму куратору зі спецслужби про "прильоти", передавав координати позицій українських військових та коригував вогонь російської артилерії для забезпечення влучності обстрілів. Зібрану інформацію пересилав через месенджер, за що отримував грошову винагороду.

Раніше повідомлялось, що після декількох днів передачі цілей для обстрілів по українській армії цього коригувальника було затримано.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті