Рашисти обмінювали награбовані гривні на рублі через злочинне угруповання в Україні – СБУ

СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке "конвертувало" награбовані рашистами гривні в рублі. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 26 січня.

"Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала масштабний канал фінансування окупаційних угруповань РФ на східному фронті, – сказано в повідомленні. – У ході спецоперації в Сумській області нейтралізовано злочинну групу, яка допомагала рашистам обмінювати награбовані мільйонні суми гривень на російські рублі".

Уточнюється, що її організатори приховано перетинали кордон і на території РФ зустрічалися з представниками командування окупаційних угруповань. Ті передавали ділкам гроші, викрадені у мирних жителів тимчасово окупованих районів сходу України.

Підкреслюється, що отримані від загарбників гривні учасники злочинної групи нелегально конвертували в рублі через підпільні "обмінники" в Україні. Для цього використовували власні зв’язки у кримінальних колах. Потім ділки власноруч переправляли російську валюту до РФ в обхід контрольно-пропускних пунктів.

"За попередніми даними, вони приховано обміняли та передали загарбникам понад 10 млн рублів, – йдеться в повідомленні. – Ці гроші агресор використовував, щоб фінансувати угруповання рашистів, які воюють проти Сил оборони України на території Донецької та Луганської областей".

Зазначається, що контррозвідники СБУ затримали організаторів злочинної групи на спробі передачі росіянам більше ніж 2 млн рублів. За даними слідства, затриманими є двоє жителів Сумщини, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу.

Як свідчать оперативні дані, з кожної "транзакції" зловмисники мали свій "відсоток" і розраховували на лояльність рашистів у разі захоплення регіону.

Уточнюється, що під час обшуків у помешканнях та автомобілях фігурантів правоохоронці виявили: підготовлені для "обміну" гроші; телефони із доказами незаконної діяльності; вогнепальну зброю та боєприпаси.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що ідентифіковано нових керівників окупаційного "МВД РФ" на Херсонщині.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті