Ідентифіковано нових керівників окупаційного "МВД РФ" на Херсонщині – СБУ

Служба безпеки спільно з ДБР встановила особи ще п’ятьох колаборантів, які вступили до створеного агресором "главного управления МВД Херсонской области".

"У лавах окупаційного органу їх призначили очільниками так званого "Голопристанского отдела полиции", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що там вони брали участь у проведенні масових репресій проти місцевих жителів. Зафіксовано факти незаконного переслідування і викрадення людей, а також розграбування їхнього особистого майна під виглядом "профілактичних зачисток".

Зазначається, що під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їхнього перебування.

Уточнюється, що за матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України:

- Бузукіну С. О. – начальнику "Голопристанського відділу поліції";

- Целорунгову В. Л. – заступнику начальника "Голопристанського відділу поліції";

- Воронову М. Ю. – начальнику відділу карного розшуку;

- Норченку А. В. – начальнику відділу дорожньо-патрульної служби;

- Колесніченку М. І. – співробітнику відділу карного розшуку.

"Усі вони місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України, – пише відомство. – Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного колаборанта до відповідальності за злочини проти України".

Раніше повідомлялось, що колаборант з Миколаївщини невдало спробував "відкупитися" від тюрми й збільшив собі термін перебування в ній.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті