Концерн Rheinmetall побудує завод з виробництва боєприпасів для постачання Україні

Німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів, щоб покрити потреби Збройних сил Німеччини та України. Про це заявив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер виданню Bild, повідомляє "ЕП".

За його словами, між федеральним урядом Німеччини і збройовою промисловістю є продуктивна співпраця.

"У сфері військових закупівель багато чого змінилося на краще. Минулого року лише компанія Rheinmetall отримала від німецького уряду замовлення або рамкові угоди на загальну суму понад 10 мільярдів євро - як для Бундесверу, так і для України. У поточному році ця сума зросте щонайменше до 15 мільярдів", - сказав він.

"Темпи швидкі: те, на що в минулому пішло б десять років, зараз виконується за кілька місяців. Тепер ми побудуємо новий завод з виробництва боєприпасів в Німеччині в рекордно короткі терміни для того, щоб створити стратегічну безпеку поставок", - додав гендиректор Rheinmetall.

Нагадаємо, німецький збройовий концерн Rheinmetall планує почати випуск перших бронемашин Fuchs та Lynx в Україні у 2024 році.

Як повідомлялося, у Фінляндії через страйк можуть зупинитися заводи , що виготовляють боєприпаси для України. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті