Конгрес США розгляне питання допомоги Україні вже цього тижня - республіканець Тернер

Палата представників США цього тижня розгляне питання фінансування допомоги Україні у війні з РФ. Очікується, що це питання отримає переважну підтримку конгресменів. Про це заявив голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер, - пише ua.news.

«Росія починає завойовувати позиції. Україна починає втрачати здатність захищати себе. США повинні активізуватися і надати Україні зброю, якої вона потребує. І я думаю, що цього тижня ми побачимо переважну підтримку в цьому питанні в Палаті представників», - сказав конгресмен в інтерв'ю NBC News.

Водночас, коментуючи позицію кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа щодо допомоги Україні, Тернер зазначив, що всі в США «дуже близькі до розуміння», що ситуація перебуває в критичній точці.

Однак, Тернер не уточнив, яку саме версію законопроекту буде розглядати Палата представників, - ту, яка була схвалена Сенатом, чи, можливо, якусь іншу ініціативу республіканців.

Як повідомлялося, Марджорі Тейлор Грін, яка представляє в Палаті представників американського Конгресу Республіканську партію, повідомила, що спікер Майк Джонсон планує винести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні в прив'язці до допомоги Ізраїлю наступного тижня.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті