Комунікаційники держустанови при МОЗ звільнилися після того, як керівницею відділу призначили колишню шефредакторку телеканалу Медведчука

П’ятеро співробітників відділу комунікацій держустанови "Центр громадського здоров’я" при Міністерстві охорони здоров’я звільнилися після того, як керівницею відділу призначили колишню шефредакторку телеканалу Віктора Медведчука ZIK Дар’ю Гордійко. Про це повідомила одна з комунікаційниць, які звільнились, Антоніна Доломанжи у Facebook та Інститут масової інформації (ІМІ) 4 березня.

"Цей пост про те, що медведчуківська шеф-редакторка не може працювати на керівній посаді у державній установі, - написала Доломанжи у Facebook. - Якщо змовчу і просто тихо піду, то постійно картатиму себе за це. ...Наприкінці січня керівницею відділу комунікацій ЦГЗ призначили Дарію Гордійко - колишню шеф-редакторку медведчуківського телеканалу ЗІК. Одна її посада вже свідчить про те, що людина явно була не лише в курсі проросійської пропагандистської політики каналу, а ще й безпосередньо керувала її втіленням".

Нижче вона навела кілька відповідної діяльності Гордійко.

"Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з росією. Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. "ЦГЗ - аполітична організація", як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з росією, -  аполітична. У мене таке не вкладається в голові", - написала також Доломанжи.

В коментарі ІМІ ексголовна фахівчиня з комунікацій Центру громадського здоров'я МОЗ України Оксана Кучерява наголосила на неприпустимості таких призначень.

"Відділ комунікацій Центру звільняється майже повним складом через незгоду з призначенням на посаду керівника людини, яка доклала чимало зусиль до розповсюдження російської пропаганди та відверто просувала наративи і агентів Кремля, працюючи одним з топ-менеджерів каналу ZIK. Колектив відділу комунікацій вважає неприпустимим призначення у час великої війни людей, які працювали на ворога", - зазначила Кучерява.

"На телефонні дзвінки представниці ІМІ Дар’я Гордійко поки не відповіла. Ми також залишили свої питання для неї у соцмережі Facebook", - йдеться в повідомленні ІМІ.

Раніше повідомлялось, що російські олігархи планують звернутися до путіна з приводу нахабства Медведчука.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті