Компанія Baykar не скасовує плани на виробництво "байракторів" та купила землю в Україні

Турецька компанія Baykar купила земельну ділянку в Україні під будівництво заводу та не планує скасовувати плани на виробництво через війну. Про це повідомило Радіо Свобода 11 вересня.

Генеральний директор компанії Baykar Defence Халук Байрактар заявив, що цей проєкт задумали ще до початку повномасштабної війни в Україні.

"Коли президент Зеленський відвідав Baykar у 2019 році, ми пообіцяли, що створимо науково-виробничий центр в Україні. І з того часу працюємо. 3 лютого цього року наші уряди, Туреччини та України, підписали Угоду про співпрацю для підтримки високотехнологічних аерокосмічних галузей. І після цього ми почали проєктувати цей завод, цей інвестиційний план. І ми просуваємося вперед", – розповів він.

Компанія Baykar вже купила земельну ділянку в Україні під будівництво заводу, там планують випускати окрім Bayraktar TB2 інші моделі безпілотників: наприклад, важкий Akıncı та винищувач Kızılelma.

"У 2018 році жодна країна не погодилася підтримувати Україну технологіями ударних безпілотників. Лише Туреччина зробила це, і ми побудували дуже міцні відносини з Україною, дуже міцний зв’язок, який дійсно вигідний обом країнам, і ми продовжуємо це робити", – сказав гендиректор Baykar.

Також, за словами Халука Байрактара, їхні дрони і раніше були затребувані і продавалися у 24 країнах світу. Проте після того, як безпілотники Bayraktar TB2 показали свою ефективність у війні в Україні, їхніми технологіями більше зацікавилися європейські країни.

Як повідомлялось раніше, Зеленський вручив орден творцю "Байрактарів" та обговорив співпрацю.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті