Комітет Червоного Хреста допоможе у розшуку полонених та безвісти зниклих на Луганщині - Лисогор

МКЧХ допоможе у розшуку полонених та безвісти зниклих, а також у забезпеченні мешканців Луганщини медичними послугами. Про це повідомив очільник Луганської ВЦА Артем Лисогор 23 червня.

Він написав, що зустрівся із головою субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м.Дніпро Ларсом Тор К’єрландом.

"Луганщина, мабуть, найбільше постраждала від повномасштабної російської агресії. На окупованих територіях повністю зруйнована система охорони здоров’я. Тому ми маємо бути готовими одразу після звільнення Луганської області надавати повний спектр медичних послуг нашим громадянам, як тим, що будуть повертатись додому, так і тим, хто перебував в окупації", - зазначив Лисогор.

Ларс Тор К’єрланд зупинився на тому, що МКЧХ має офіс й на тимчасово окупованій території Луганської області та працює з обох боків лінії фронту. 

"Ми готові надати усю можливу підтримку в межах нашого мандату. Це, безумовно, медицина, але Червоний Хрест має й інші можливості. Велика частина роботи тісно пов’язана із реалізацією Женевської конвенції і передбачає захист як цивільних осіб, так і військовополонених", - зазначив голова субделегації МКЧХ.

"У цьому контексті обговорили співпрацю щодо пошуку зниклих безвісти та встановлення місць перебування полонених, а також у проведенні робіт по ідентифікації тіл загиблих після деокупації територій", - розповів Лисогор.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті