Колишнього путінського губернатора Севастополя заарештували за порушення санкцій у Лондоні

Колишнього "губернатора" окупованого Севастополя Дмитра Овсяннікова заарештували в Лондоні, і він перебуває у в'язниці за звинуваченнями в порушенні британських санкцій проти РФ. Про це з посиланням на Національне агентство з боротьби зі злочинністю повідомляє Times, пише "BBC News. Русская служба".

"Колишній російський чиновник Дмитро Овсянніков був заарештований у Лондоні 22 січня і залишається у в'язниці за звинуваченнями, які включають порушення британських санкцій проти Росії", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що після російської анексії Криму 2016 року Овсяннікова призначили губернатором Севастополя, він обіймав цю посаду до липня 2019 року. Пізніше він обіймав посаду заступника міністра промисловості і торгівлі, але у квітні 2020 року його звільнив із цієї посади прем'єр Михайло Мішустін, формально у зв'язку зі скороченням посади. В уряді тоді не приховували наміру звільнити його, цьому передував скандал, спричинений тим, що чиновник голосно матюкався в аеропорту Іжевська у відповідь на прохання пред'явити посадковий талон; також Овсяннікова виключили з "Єдиної Росії".

"З 31 грудня 2020 року, задовго до повномасштабного вторгнення, Овсянникова занесли до британського санкційного списку, де він перебуває дотепер; його активи в Сполученому Королівстві підлягали заморожуванню, а в березні 2022 року до цього було додано заборону на користування трастовими послугами. При цьому заборони на в'їзд до країни для нього не вводили", - пише також BBC.

Овсяннікова заарештували у себе вдома в Лондоні. Йому інкримінують відкриття рахунку в банку Halifax Bank of Scotland не пізніше лютого минулого року, після чого він, як стверджується, дозволив внести туди чотири платежі на загальну суму 65 тис. фунтів стерлінгів, а також зберігав у себе 77517 фунтів стерлінгів "кримінальної готівки", пише Times із посиланням на Національне агентство з боротьби зі злочинністю.

Уточнюється, що з часу арешту Овсянніков утримується в одній із лондонських в'язниць (що досить незвично - заарештованих за ненасильницькі злочини частіше звільняють під заставу). 20 лютого він має постати перед Королівським судом Сазерка (район на південному березі Темзи в Лондоні).

Проти Овсяннікова також діяли санкції Євросоюзу, але в жовтні 2022 року він домігся їх зняття.

Раніше повідомлялося, що в Грузії виявили понад 1700 спроб обходу санкцій проти РФ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті