Колишній "заступник міністра енергетики ЛНР", який "передав" окупантам вугільну галузь Луганщини, отримав підозру

СБУ повідомила про підозру колишньому "заступнику міністра енергетики ЛНР", який "передав" окупантам вугільну галузь Луганщини. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 27 січня.

"Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще одного ворожого поплічника, який причетний до фінансування російської збройної агресії проти України, – сказано в повідомленні. – Зловмисником є колишній представник окупаційної адміністрації РФ на тимчасово захопленій частині Луганщини, якого у 2016 році призначили "заступником міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР".

Зазначається, що на цій "посаді" він виконував завдання росіян щодо перелаштування паливно-енергетичного комплексу регіону на потреби країни-агресора. Насамперед "посадовець" займався налагодженням безперебійного постачання українського вугілля до РФ.

Встановлено, що з вересня 2015 по лютий 2016 року за його вказівкою до Ростовської області було незаконно вивезено 230 тисяч тонн кам’яного вугілля на суму понад 200 млн грн. Для цього на території росії створили профільну комерційну структуру, через яку відвантажували сировину та здійснювали фінансові операції в російській валюті.

Підкреслюється, що отримані гроші ватажки терористів направляли на фінансування і матеріально-технічне забезпечення угруповань бойовиків на сході України.

"За даними слідства, до терористичної організації "ЛНР" зловмисник приєднався у 2014 році, – йдеться в повідомленні. – Там він входив до найближчого оточення терориста Плотницького і сприяв захопленню бойовиками одного з найбільших вугільних гігантів Луганщини".

Повідомляється, що після цього ворожого поплічника призначили очільником цього підприємства, а згодом "завели" до керівного складу підконтрольного РФ "міненерго".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), – сказано в повідомленні. – Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України".

Раніше повідомлялось, що працівників Алчевскького меткомбінату на Луганщині змушують отримувати паспорти РФ, інакше звільняють з роботи.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті