"Колимажні м'ясні штурми": Лиховій пояснив, чому росіяни штурмують на квадроциклах, багі й гольф-карах в районі Роботиного

Російські окупанти використовують багі, гольф-кари і квадроцикли на полі бою, бо намагаються оминути мінні поля, а також через те, що Сили оборони активно знищують їхню військову техніку. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини" 9 березня.

"Це свідчить про те, що ми вибиваємо їхню бронетехніку, їхні танки, бронемашини, БТРи, і вони змушені пересідати вже на колимаги. І ми про це говоримо - що у них колимажні м’ясні штурми", - сказав Лиховій.

Він також зазначив, що масове використання подібної техніки на полі бою говорить про те, що росіяни намагаються обійти мінні поля, мінні шлагбауми і пройти по них без підриву, доставляючи свій особовий склад на Роботинському напрямку.

За словами Лиховія, подібна підбита техніка окупантів вже рахується десятками.

Один із Телеграм-каналів розмістив відео, на якому російського військовослужбовця, який їде на баггі, після влучання розриває на шматки.

"На Запорізькому напрямку бійців чи то в штурм, чи то ще за яким завданням відправили в чисте поле на відкритому багі. Приліт не забарився - тіла і частини тіл розкидані навколо авто. Снаряд влучив просто в ціль. Навіщо і чому бійці вирушили у відкриту місцевість без підтримки арти - питання риторичні", - йдеться в повідомленні.

Раніше Лиховій повідомив, що просування ворога на Авдіївському напрямку припинено.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті