Кличко заявив, що в Києві буде багато ялинок на зло ворогам

Новорічні ялинки встановлять у районах Києва, а також на Софійській площі, але масових заходів та концертних програм цього року у столиці не буде. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю РБК-Україна.

Міський голова розповів, що щодня спілкується з українськими військовими і знає, що бійці хотіли б, щоб у Києві була ялинка і їхні діти мали новорічний настрій.

«Ми розуміємо, що масові заходи заборонені у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити путіну вкрасти наше Різдво. Незважаючи на різні думки від різних сторін – чи потрібно чи не потрібно – ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої приватні кошти встановити ялинки без новорічного пафосу», – пояснив Кличко.

Він пообіцяв, що у столиці буде кілька новорічних локацій у районах, у тому числі на Софійській площі – там будуть встановлені ялинки.

«Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, без фастфудів. Буде встановлена виключно ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая...» – пояснив Кличко.

Як раніше повідомлялося, Арахамія натякнув Кличку на ймовірність "заміни".

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті